tehblog.1s.lv

 Latviski По русский In English

Autosporta rašanās vēsture Latvijā .


Autosporta rašanās Latvijā jau meklējama 1903. gadā, kad notika pirmās sacīkstes (rallijs)  LAT teritorijā. Toties 20 gadus vēlāk , jau notika pirmās LAT mēroga sacīkstes. 
   Tas ievadam... 1934. gadā tika dibināts LR autoklubs, kurš bija pirmais izveidotais autoklubs LAT teritorijā. Autokluba prezidents tika izraudzīts, tā laika Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis. Bet tie bija tikai "sakņu sākums" autosporta attīstībai Latvijā. 
   Visi kārtīgi autosportisti zin ,kas ir LAF (Latvijas Automobiļu Federācija)... Kā radās? Labs jautājums, jo to es pats uzzināju nesen...  šis ir tas pats LR autoklubs, tikai 1957. gadā tas tika pārdevēts par LAF. Tapēc varam tikai strīdēties, kad ir dibināts LAF , kā saka - cik cilvēku, tik viedokļu. 
  Ziedu laiki...tie jau autosportam Latvijā nebeidzas, bet šobrīd tas ir drusku panīcis, bet nejau mēs te negatīvo meklējam. :) Autosportisti sevi pierādija pirms Latvijas Republikas dibināšanas, jau PSRS laikā Latvijas autosportisti cīnijās par godalgām un "ķipīšiem"... un šobrīd viņi to turpina gan jaunatne, gan veterāni. 
  Raksta nobeigumā gribu teikt to, ka autosporta nākošā paaudze jau aug, bet protams ir bērni kuriem labāk pie sirds iet IT zinātnes, nevis dzelži... Esmu par to, lai autosports Latvijā attīstītos un to es centīšos panākt - braucot pats autosportā, stāstot par to citiem kā arī ievilkt azartā un popularizēt to....tāpēc ir tapis šis blogs un šī autosporta sadaļa. :) 
Tiekamies drīzumā jau nākošajā rakstā! 
Komentāri (0)
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ